Om migVÄLKOMMEN!


Jag är då Linda Colm, 34 år, och verksam som konstnär i Uppsala där jag målar i min ateljé i stadsdelen Hågaby. Utöver mitt yrke som konstnär arbetar jag även deltid som sjuksköterska på Akademiska sjukhuset.


I min konst är det allra främst akvarellen som får sätta sin oförutsägbara estetiska prägel i bilderna. Med akvarellen finns det utrymme att överraskas och det är möjligt att experimentera med fukt, salt, pigment bland annat.

Just hus och skog är återkommande motiv.


Skogen är ofta en betydelsefull plats för många, den står ofta för rekreation och skönhet. Det gör den även för mig. Färger, ljus och former är bara några aspekter som gör det spännande att försöka måla skogen. För mig har akvarellen en fascinerande egenskap att kunna få fram olika, både planerade och oplanerade, skepnader. Det är alltid en överraskning att jobba med detta medel.


Ramtillverkningen är ett konstnärligt kapitel för sig då jag tillverkar ramarna på egen hand. Dels för att tavlan som helhet blir ett konstverk där jag både målar bilden och gör inramningen på egen hand och dels för att jag har större kontroll över vart materialet kommer ifrån. Ramvirket är producerat av svensk furu som jag sedan sågar och valsar ur för att sedan måla med äggoljetempera eller linoljefärg. Dessa färger har en ganska lång torktid men blir beständigare ju längre tiden går. Jag har valt dessa två typer av färger främst för att de har en mindre miljöpåverkan än vanlig konventionell plastbaserad färg.


.


Konstutbildningar och kurser:

Wiks folkhögskola, Uppsala (ht 2010 - vt 2011)

Akvarellkurser hos Jessica Berg, Uppsala (våren 2013)

Akvarellkurs hos Gunnel Moheim, Stockholm (maj 2021)

Akvarellkurs hos Björn Bernström (dec 2021)